De perfecte huisvrouw

Het is alsof de tijd heeft stilgestaan bij een cliënt, niet alleen vanwege haar interieur maar ook de manier waarop ze het huishouden doet.

Voor haar is het huishouden een levenstaak, niet zo verwonderlijk gezien haar leeftijd. Ze heeft het huishouden in de jaren ‘50 geleerd.

Voor wie er nog niet bekend mee is,in de jaren ‘50 was het zo dat getrouwde vrouwen niet mochten werken. Er waren reclamecampagnes en een beloning vanuit de Overheid, de zogenaamde aanrechtsubsidie, om de vrouwen bewust te maken dat het huishouden en de kinderen een levenstaak was.

In die tijd werden veel taken volgens een strakke planning maar ook tot in de puntjes uitgevoerd. Het lijkt alsof je in die tijd een ‘perfecte’ huisvrouw moest zijn maar niks is minder waar. 

De achterliggende gedachte van de methode heeft niks te maken met perfectie maar met voordelen.

Het voordeel hiervan is dat je de taken af krijgt die er gedaan moesten worden.

Regelmatig taken uitvoeren zorgt voor een gewenning. Wanneer je zo gewend bent om de taken te doen, krijg je ook inzicht om je interieur aan te passen aan jouw wensen. 

Het tweede voordeel is dat wanneer je gewend bent, je ook aandacht kan besteden aan het onderhoud van je interieur.

Hier haal je een financiële voordeel uit omdat je je bewust bent van de kwaliteit van wat je in je huis hebt staan wat tot gevolg heeft dat je spullen langer mee gaan.

 

Dit wil niet zeggen dat er in die tijd geen plezier was om de taken te doen.. Sommige taken waren familie taken en werden gezamenlijk gedaan, zoals de afwas.

De  keuken van de cliënt  ziet er uit om door een ringetje te halen, de vaatwasser staat er  zielig bij terwijl ze de ontbijt boel met de hand afwast en afdroogt.

Ze kan onverwacht visite krijgen en ze hoeft nooit te zeggen; ‘let maar niet op de rommel’.

Je zou niet eens durven om daar rommel te maken, al was het alleen maar op de manier waarop ze de koffie serveert, namelijk op een dienblad. 

Niet alleen is het schoon bij haar maar ook het interieur heeft een bepaalde charme en is met zorg uitgekozen.

Ze straalt een zekerheid uit waar je van onder de indruk raakt. .

Wanneer je zo bewust bent van dat het huishouden ook een levenstaak is dan ontwikkel je vaardigheden die nodig zijn om die taak uit te voeren.

Wanneer jij het huishouden runt zoals in de jaren ‘50, dan ben je één van de gelukkige die sterk in de schoenen staan. Shopping Cart
Scroll to Top